Capitala muzicii corale româneşti se va muta, în luna mai, la Cernavodă Primăria Cernavodă organizează cea de-a XLIII- a ediție a ”Festivalului Internațional de Interpretare Corală Ioan D. Chirescu”. Publicul va avea parte de două seri de spectacol inedit, oferit de 10 ansambluri corale din ţară, dar și din străinătate: Bulgaria, Italia, Turcia.
Evenimentul se va desfășura pe parcusul a două zile:
– Sâmbătă, 18 mai, începând cu orele 17:00, SECȚIUNEA LAICĂ – găzduită de sala Casei de Cultură Cernavodă;
– Duminică, 19 mai, începând cu orele 17:00, SECȚIUNEA RELIGIOASĂ- la Biserica ortodoxă „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena din Cernavodă”.
Festivalul va debuta cu o paradă a corurilor, în Centrul Civic al orașului, sâmbătă, 18 mai, de la orele 16:00.
Devenit o tradiție a comunității, iubitorii genului muzical aşteaptă cu nerăbdare acest eveniment, care, anul acesta, reunește atât ansambluri corale cât şi personalități marcante ale muzicii corale româneşti, compozitori, dirijori, muzicologi şi profesori universitari, ce vor alcătui juriul onorific al Festivalului, avându-l ca președinte pe profesorul Grigore Cudalbu.
Festivalul este închinat marelui compozitor Ioan D. Chirescu, născut la Cernavodă cel care a fost, timp de şapte decenii, creatorul neegalat al muzicii corale româneşti.
„Un om care cântă este un om bun. Un om care cântă bine este un om fericit şi care îi face fericiţi pe ceilalţi. Corul, cântând, este o stare de graţie şi fericire a celor care cântă şi a celor care îi ascultă şi cu care intră într-o sublimă rezonanţă.” – Ioan D. Chirescu